Hakkımızda

Misyonumuz göç, göçmenler, mülteciler ve diaspora toplulukları hakkında daha derinlikli bir anlayış ve daha olumlu bir bakış açısı geliştirmektir. Bu farklı grupların karmaşıklıklarını, zorluklarını ve katkılarını anlayışlı içerikler ve ilgi çekici anlatılarla vurgulayan bir platform oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız klişeleri yıkmak, insan haklarını teşvik etmek ve kapsayıcı politikaları savunmak!  Özgün sesler, eğitim kaynakları ve bilinçli tartışmalar için bir alan sunuyoruz. Kültürel alışverişe değer veren, savunmasız bireyleri destekleyen ve hareketliliğin daha adil ve birbirine bağlı bir dünyanın şekillenmesindeki ayrılmaz rolünü kabul eden küresel bir topluluğu beslemeye kararlıyız.

Prof. Dr. Mahir Şaul | Mobilities.Org

Prof. Dr. Mahir Şaul | Genel Koordinatör

Uzun yıllar boyunca Batı Afrika’da etnolojik alan çalışması ve koloni dönemi üzerine arşiv araştırmaları yaptı; 2010 yılından beri Türkiye’deki Afrikalı göçmenler üzerine çalışıyor. Batı Afrika’da tarımcı köylerde toplum yapısı, akrabalık ilişkileri, iktisat tarihi, çevre tarihi, koloni öncesi dönemde siyasal örgütlenme, koloni idaresine başkaldırma, İslam tarihi, Afrika sineması konularında yayınlar yaptı. 2002 yılında Britanya Royal Anthropogical Institute’un Amaury Talbot ödülünü (Afrika üzerine en iyi kitap) 2004 yılı için de ABD Association for Africanist Anthropology’nin Distinguished Africanist ödülünü aldı. 1982-2022 yılları arasında ABD’nin Illinois Üniversitesi antropoloji bölümünde professor olarak görev yaptı ve kendi arzusu ile emekli oldu. Kısa sürelerle ABD’de Yale Üniversitesi, Fransa’da Laboratoire d’Antropologie Social (Paris), Laboratoire ERMES (Orléans), Almanya’da Berlin Freie Universitãt, Halle’de Max Planck Enstitüsü ve başka uluslararası kurumlarda misafir profesör veya araştırmacı olarak görev aldı. Değişik uluslararası kuruluşlardan (US National Science Foundation, National Endowment for the Humanities, MacArthur Foundation, Fulbright Program, Wenner-Gren) araştırma bursları aldı. Son olarak 2020-2023 yılları arasında TÜBİTAK’ın Uluslararası Lider Araştırmacılar Programının desteklediği Sahra Altı Afrika’dan Türkiye’ye Göç projesinin yürütücülüğünü yaptı. 70’ten fazla bilimsel dergi makalesi ile kitap bölümü ve beş kitap yayınladı (İngilizce, Türkçe ve Fransızca). Galatasaray Lisesi (1970), Boğaziçi Üniversitesi (1975) ve Indiana Üniversitesi (MA 1978, PhD 1982) mezunu.

Web sayfası: https://mahirsaul.com

Nevra Babürşah

Nevra Zehra Babürşah | İçerik ve İletişim Koordinatörü

Eşitlik, özgürlük, adalet gibi liberal değerlerin savunucusu; sosyolog, araştırmacı, gazeteci. Bütün zümre ve sınıfların aynı temel haklara ve fırsatlara sahip olması gerektiğini düşünen bir aktivist. 

Göç konusunda çalışmaya, 2021’de TÜBİTAK’ın 2232 International Fellowship for Outstanding Researchers programında, yürütücülüğünü ABD’deki Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mahir Şaul’un yaptığı “Migration from Sub- Saharan Africa to Turkey and the Mediterraneanen Basin” adlı araştırma projesinin bir ekip üyesi olarak başladı. Türkiye’de yaşayan göçmenlerin dini faaliyetleri, göçmen işçiler ve göçmen- yerel halk evlilikleri üzerine çalışıyor. 2017-2021 yılları arasında ulusal gazetelerde uluslararası ilişkiler ve dış politika üzerine köşe yazarlığı ve röportaj muhabirliği yaptı. 2019-2021 yılları arasında yayınevi editörlüğü yaptı. Basılmış 2 romanı var. Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yüksek lisans yapıyor.

Dr. Asma Hedi Nairi Özen | Mobilities.Org

Dr. Asma Hedi Nairi Özen | Programlar Koordinatörü

Dr., sosyoloji, hukuk ve uluslararası ilişkiler alanlarında çok yönlü bir deneyime sahip göçmen bir avukat, akademisyen ve insan hakları savunucusu. Türkiye’deki Afrika diasporasının bir üyesi olarak, mülteciler, göç ve diasporaların rolü ile ilgili konulara özel bir vurgu yaparak insan haklarının iyileştirilmesi için çalışıyor.

Son 10 yılda çeşitli uluslararası ve bölgesel sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaptı. Çalışmalarında ağırlıklı olarak mültecilerin geçim kaynaklarının iyileştirilmesi, sosyal uyumun teşvik edilmesi, göçmen ve mültecilerin daha geniş haklarının ele alınmasına odaklanıyor. Akademik çalışmalarında söylem, yabancı düşmanlığı ve anlatıların ve temsillerin kritik rolünü araştırarak, bunların göçmenlerin ve mültecilerin haklarını ve refahını nasıl etkilediğine odaklanıyor.

Ahmet Burak Babürşah

Ahmet Burak Babürşah | IT Sorumlusu